Mual dan muntah

Memang selalu org 1st trimester ni akan muntah2.. tapi biasanyaa pagi2 je kan?? tp sy pulak jenis, pkul 2-3pagi bangun terasa nk muntah.. pastu dia dtg balik ptg2 dlam 3-4 petang.. Tu morning sickness ke? sejenis alahan ke mcm mna?

10 Balas

orang mangandung lain2 alahn sis...ada yg ringan ada yg teruk ada jga yg tak rasa langsung...nanti nak masuk 3 bulan mcam tu la biasa baru hilang alahan ...

Tu tetap morning sickness.. Setiap org masa muntah tk sama.. Mcm saya selalu kena pagi subuh dgn magraibb jee muntah2.. Apa2 pun enjoy ur journey 🥰

Saya masa 8minggu sampai 10minggu alahan waktu pagi..Masuk 11minggu mula alah pada waktu petang..Alahan nie xkira masa..Semoga dipermudahkan ye..

saya muntah pgi ptg siang mlm 😅kdang sehari Smpai 5x,msuk 4 bulan dah semakin kurang muntah2 .jgn biarkan perut kosong ya sis

Morning sickness ni bila2 je x kira pagi ke tghri ke mlm ke.. Kalau ade alahan mengandung mmg akn kena jugak

Ikut badan masa mengandung gak sis..saya alhamdulillah xde alahan masa mengandung..moga dipermudahkan semua sis

Hehe sy tak kira masa sis. Muntah pagi tu mcm aktiviti wajib. Petang malam pn selalu jgk

Saya tak kira waktu kalau nak muntah asal makan je memang tak ada selera

saya masuk 7 bulan baru hilang muntah2 mual msi adalah

lain org lain alahannya