Sensitif sgt..

Memang kalau pregnant ni kita cepat sensitif ka ? Cepat hilang mood. Rasa mcm nk berkurung sorang² ?

14 Balas

Alhamdulillah spanjang nk msuk 8bulan pregnant.. Mood baik je.. Cma ssekali ttiba jd sensitif tanpa sebb.. Nnty sdih n nngis2.. Pasalnya cma kjut suami xbgn2.. Jd marah n nangis2.. Padahal tu bkn masalahnya.. Haha.. Ble pkk2 blk ksian suami aq.. Xpasal2 aq angin x tentu pasal.. Tapi baru 2x laa sepanjang kehamilan.. Xde moody or all.. Mood lebih pada santai.. Syukur alhamdulillah..

4y ago

Banyakkn beraabar ya sis.. Myb suami sis blm bnyk faham situasi n mood ibu mngandung ni mcm mna.. Xpe sis rajinkn bborak, luah n mnx pendapat dr suami.. Plan2.. Dy akn faham inshaAllah.. Doa baik2.. Fikir baik2.. Jgn stress2 sgt nnty effect pd bby.. N sis juga..😊

Perkara biasa sebab hormon masih tak stabil. Tapi klau badmood tu elok jgn ikut sangat, apa yg kita alami terutama bab emosi akan bagi effect pada anak tu nanti. Lebih baik byk fikirkan yg positif demi anak jugak. Setakat merajuk kejap tu okey la jangan sampai rosak emosi.

itu laa dinamakan fasa kehamilan .. jgn dilayan .. mkin kita nangis , mkin kita badmood , mkin kita marah nanti effect kat baby time dia lahir .. kna lawan btol perasaan tu .. demi ank

4y ago

nanti effect kat baby , kesian kat baby .. kalau dtg jer badmood bawak berzikir .. itu lebih baik

Ya sensitif sgt.. tp kita jgn ikutkn emosi kesian baby . ni skrg sy pjj dgn husb. lg la emosi kena jaga. Bykkn dgr ayat al quran or zikir². Insha Allah ok

4y ago

kita mesti kuat dan jangan mudah mengalah. We can do it 💪🏻💪🏻💪🏻

Sgt cepat. Kejap nangis, kejap lapar, kejap terasa, kejap happy. Senang je berubah haha. Kalau tak layan lg bagus tp mengalir jgk air mata.

4y ago

Sama... Kadang² suami pun hairan. Tadi ok jaa tiba² moody knpa. Sya jwb tak tahu 😂

Kalau sy air mata ni senang sangat keluar. Sensitif 😅tak boleh terasa sikit. jenuh nak control 🤦🏻‍♀️

4y ago

Hehehe... Kan... Mmg berbeza sangat emosi ni bila pregnant 😂

Saya ni tengok vid pun boleh sedih padahal vid tu takde pape pun hahaha sensetif sangat masa pregnant ni 😅

4y ago

Betul sis 😂😂. Tambah yg cerita zara zya seadanya aku. Meleh je air mata ni hah.

Depend kpd org sis.. Tp my advice jgn dilayan kan sngt perasaan tu sbb boleh effect kandungan sis.

4y ago

Thankyou sis ♥️♥️♥️

Sma mcm sya.. Lebih suka berkurung dlm bilik sorg2..duk luar nti ada sja nak gaduh 😂

Haah sis . Tapi kalau boleh jgn ikut sangat perasaan tu . Tak elok utk baby dlm kandungan .

4y ago

Tula. Sbb dh ada yg pesan. Takut jadi keguguran kalau stress.