kemarahan

mcmna saya nak kawal kemarahan saya? sy tgh preggy nk masuk 10w. anak umur 2y8m,perempuan. ada kwn bgthu,bila kite preggy ke2,anak pertama akan buat prngai. sy mulanya mcm yee xyee. tp bila da kena kt btg hidung sendiri,bru sy fhm mksud kwn sy tu. Saya cuba kawal marah saya,tp sy hilang sabar sampai sy naik tgn kt anak. skrg anak mcm da lali dgn marah n pukulan sy. bila anak buat prngai n sy hilang sabar,sy cubit dia. makin kerap dia buat prngai bila sy cubit. bila mkin dia buat prngai,saya cubit skuat hati sya ? Sya cuba kawal,tp skejap jee. Ni td sy bru mrh n cubit sebb dia main susu habis 1 tilam. sy akn sedar bila sy da mrh dia. sy mngucap pjg n sy ngis lepas sy cubit anak. sy ngis2 smbil cakap,apa yg aq buat ni,dia kecik lg. masih xthu apa2 ? boleh dikatakan stiap hri sy stress n akn ada pukul dia sejak sy preggy ni. sy xpernah buat kt anak seteruk ni sblm sy preggy. n sy pjj dgn husband. dia xpernh thu keadaan sbnr sy hadap stress stiap hri dgn ank tmasuk sy pukul anak,cubit semua tu. bantu saya ibu2. ?? Saya takut dgn stress sy ni beri kesan kt kndungan sy ?

12 Balas

Saya pun mcm tu juga..mesti marah..marah bkn marah biasa..smpai msa ada trdetik benci..Allahu..mengucap saya..saya ambik inisiatif spnjng mgandung ikut laki ke kebun..so sy x tau apa drng buat wkt sy d kbun..balik je dah penat n x larat nak marah..lpas slsai kbajikan suami n anak sy duk dlm blik bagi aircond pasang n layan movie..smpai trtidur 😂😂