Perut Buncit

Mcmana nk kecik kn bhgn perut.. Perut sy buncit Sgt lpas beranak thn lpas.. Baby dh 7 bulan.. Berat dh turun, perut je masih ketara.. Ada petua atau cadangan..

18 Balas

Sy lepas brsalin dlu pkai bengkung..lepas dh dpt shape n reduce part trtntu...kmdian sy smbung pkai korset pula... Alhamdulillah kurang skit buncitnya...kena sapu.minyk pns juge..nk brsenam xdan sbb ank lasak..kang kita brsenam..dia lain kje nye..😆😆😆✌

4y ago

Thank you 😊

Sy xpasti samada metabolisme sy yg tggi atau sy kurg makan😅. Berat sy msa delivered bby 82kg....selepas 2 bulan ptg, berat sy 50kg. Bukan kata berat, dgn perut² pun kempis x buncit. Cuma masa pantang, sy suka pakai bengkung. X mkn benda sejuk.

Mana bersalin berat cantik 58. Dah keluar seketul tu jadi 50. Sebab pantang sndiri. Sendiri jaga. Badan skrg dah balik berat asal 44. Tapi husband marah sebab kurus sgt. 😅😅

Sama😂pinggang ok.peha kecik pkai selua longgar kt peha..perot tu buncit..mcm preggy lg😅..boleh kempis,kne buat sit up.tp xde masa nk buat.bz urus ank ramai

Biasekan buat exercise utk abdomen.. Walaupun pakai bngkung.. Sapu minyak panas dan exercise ... jage makan minum juga... Jgn lupe mnum jamu skaly..

Sapu losyen mustajab kaler merah tu . Pastu pakai bengkung sis. Nanti bdan jadi kemas balik. Atau sis boleh buat sit up slalu.

4y ago

Saya buat mcm ni...alhamdulillah ...

Jgn minum ais sis. Makan sikit tp kerap. Sentiasa berbengkung. Sapu minyak panas herba kt perut/ lemak.

Pakai minyak untuk perut, pakai bengkung dan kalau rajin, bersenam dan bertungku skali.

Amalkan #herbamaharani utk dalaman...dan pemakaian #Therpants utk luaran

Limau nipis or limau purut + kapur makan saya amalkan yg ini