Pregnant

mcm mana nk tahu waktu subur saya?

8 Balas

preferable pkai OPK, biasanya 2 minggu lepas first period, so nak dekat2 tu dh boleh cek hari2 pkai opk. tkpun apps pun ada, period tracker, kalau rasa badan mcm lain mcm, ada lendir tu kira tanda2 subur. sy dh try mmg tu salah satu tanda2 subur kita ☺️

Boleh try guna OPK. Sebelum guna OPK tu bolehlah observe keadaan diri macam mana contohnya bila waktu ‘bawah basah semacam’, dari situ boleh try OPK a few days before, during basah and after basah..

boleh try opk..tp kne rajin.. satu lagi yg ni sy xtau la blh guna pakai x, tp sy ade baca la, time subur akan keluar lendir jernih, tp bukan keputihan..

sy guna period tracker. low, medium, high chance pregnancy smua dia akan beritahu. sangat mudah utk planning

ini dari app flo. so kira 26-14. waktu subur sy hari ke12 dari tarikh firstday period. betul ke?

Boleh guna opk atau check dekat period tracker. Macam saya, saya guna apps period "flo"

14 hari selapas priod

Buat opk.