Demam nak tumbuh gigi???

Mcm mana nak tahu tanda2 yg baby kita tu demam sbb nak tumbuh gigi? mcmna nak menghadapinya yea.. ada sesiapa parents yg can share your experience...

1 Balas

Belek gusi dia. Klau nmpak putih bhgian dlm . Gigi la tu. Xpun raba dgn hujung jari rsa nipis n tjam kt dlm. Xlama la tu. 1 lg air liur dia meleleh2.. makan xnak.. time ggi hmpir pecah gusi sy bg mkn ank bnda lembut2 n sejuk. Bg dia selesa. Ank sy msa 10 bulan 2 ggi bwah naik serentak. Lpas tu pghujung 11 bulan. Ggi atas 1 . Msuk stahun 1 lg gg atas. Skrg 1 tahun 1 bulan 2 lg gigi naik serentak. Demam 2x. Slera mkn konfem hilang smggu.. 😥