Bayi akan demam ka setiap kali tumbuh gigi ?

Hi mommies. Saya ni ftm dan saya nak tanya adakah bayi akan demam setiap kali dia tumbuh gigi ? Sebab anak saya baru lepas baik dari demam dan ngam ngam gigi dia baru tumbuh. Ambik masa 4 hari juga la dia demam. Saya selalu dgr org tua atau mak mak yg lain cerita pasal anak demam setiap kali tumbuh gigi. Tapi saya nak tahu adakah setiap kali tumbuh gigi tu bayi akan demam ? #firsttimemom #advicepls

8 Balas

depend pada budak kot. tapi anak saya awal2x time tumbuh gigi ja demam, next tuh takda pun demam da. saya pun dgar juga org tua kata cmtuh, awal percaya la ingat betul ,tapi tgok anak Alhamdulillah tak demam pun. dia kalau demam kalau ayah dia demam, auto jangkit.

tak. ada yang demam, ada yang tak. selalunya demam sebab jangkitan. bila nak tumbuh gigi kan nanti budak semua benda dia nak masuk mulut kunyah, tu yg buat dapat jangkitan. kalau jaga betul2 kebersihan etc, boleh jadi tak demam.

Depends jg,anak sy tumbuh gigi atas ada demam sekali lpas tu tak demam dah tp simptom lain anak akan sembelit dn x nak mkn bila nk tumbuh gigi baru

Ikut baby jgk.. ank first sy setiap kali tumbuh gg demam kuat.. anak no 2 alhamdulillah xde demam.. tau2 tumbuh je

depends pd bby mcmne .ada bby yg kuat smgt dia tak demam..kekdg ada yg demam.kalau rs sakit sgt

kalau anak sy ya.. setiap kli nk tumbuh gg, mesti dmm, dah nampak gg sikit tu baru la xdmm

depends pd bby kot.anak2 saya semuanya tak demam kalau tumbuh gigi

tak jugak. sy ftm, anak sy tiap kali tumbuh gigi takde demam.

8mo ago

sme.. x dmam jgak..