Tumbuh gigi

Hai mommies, boleh share pengalaman fasa baby nak tumbuh gigi? ? Baby sy 6M11D , tengah demam..air liur meleleh, pantang nampak barang semua nak gigit, asyik merengek je,batuk2..risau sebenarnya. Betul ke demam nak tumbuh gigi atau sebab lain. ? Gambar bawah ni, tengah demam sebenarnya..tp dia layankan jugak mama dia ?

Tumbuh gigi
18 Balas

Mungkin gak nk tumbuh gg.. tgkla gusi dia ada yg bengkak x.. kalo dlu sy bg ank2 sy permainan yg gigit2 tu.. yg ada air kt dlm tu.tp letak dlm peti ais dlu bia dia sejuk. Nnt bb ggt tu,gusi dia lega sket.. jgn biar dia ggt toys sbarangan nnt kuman pulak.. kalo prmainan yg ada air tu (xtau nama apa 😂) tu bila dh kurang sejuk,sy rendam dlm air pns blk bia ilang kuman.lps tu msuk fridge blk. Hope dat works 4 u

5y ago

Tq2..nanti bole try 😍

Hi mom..demam sbb nk tmbuh gigi tu..hehehe.mom jgn risau ye..anak sy pula,waktu gigi 2 btg tu nak naik kt bhgian bwh anak xdemam tau..lepas dh naik penuh,bru dier demam..tp demam dedar je..sehari..merengek2..lepas tu oky dh..mak sy ckp demam nk tukar bulan 😎

5y ago

Ha'ah kan...org tua2 ckp demam nk dpt upah 😂

Btul stgh bdak ade dmam nk tmbuh gigi xpon mrengek @ xslra mkn..Mcm ank sye nk tmbuh gigi ade smua..Dmam xade slre mkn n mrEngek..Sis try g farmasi mnta ubt bg reda gusi ank mcm ubt yg bg gusi xade rse sakit bila tmbuh gigi..Utk bby..

5y ago

ade2..Huhuhu redakn gusi tu

Nk tumbuh gigilh 2..gusi dia gatal.2 sbb dia suka gigit2 benda.kdg2 mcm ank sy dia suka masukkan jari dia dlm mulut.

Dedua ank saya x demam masa tumbug gigi.. Rasa dh ada ja kluag gigi kt gusi

Gigi nk tumbuh la tu..dia nak gigit2 sbb gusi dia gatal .nk kluar gigi

Halah2 cute je muke dy😍geram pon ade ni

Tgh demm pun comey💞💞💞

Comelnya kamu syg...😘

Comelnya kamu syg..😍🤩