Lactose intolerance

mcm mana nak tahu anak alahan lactose? anak sy sembelit bla pakai frisolac step 1 tukar frisolac comfort cirit dgn kembung pulak bg lactogen kembung, bkahak dgn hidung sumbat? anak baru 2 bulan. boleh suggest tak susu mana yg okay utk sembelit dan kembung

4 Balas

saya sendiri lactose intolerant. Saya x pasti sama tak simptom dgn bayi. Sebab masa kecik saya tiada masalah ni. Umur 35 baru kena lactose intelorance dan beberapa alahan makanan. So, saya minum susu kambing tiada gula tambahan. Saya pernah juga cuba susu lembu less lactose, dan tiada alahan. Jadi susu yg plg sesuai utk lactose intolerance; susu kambing, susu yg tiada gula tambahan dan juga kurang/ tiada laktosa.

Puan dah try dutch baby atau dupro? Biasa lah tu puan sementara nak jumpa susu yang sesuai .. saya dulu pun anak sampai anak umur 5 bulan lebih baru jumpa susu yang sesuai .. saya dulu anak minum dutch baby sampai 3 bulan lepastu dia start kembung teruk, saya pernah tukar ke lactogen frisolac anmum lepastu entah apa lagi entah tak ingat dah hahahaha last guna dupro sampai sekarang dah langkah dua dah

3y ago

ye puan, risau pulak tgk sembelit guna frisolac comfort , cirit pulak hehe

ank sis minum susu frisolac tu dia berak tahi keras ke atau dia membuang dua hari srrksli

sekarang awak guna susu apa ya