Susu untuk baby yg sembelit

Mama2 semua, ada tak pengalaman baby sebulan lebih kena sembelit.. actually my baby dah ok minum frisolac comfort najis pun ok kembung hilang.. tapi dah lama2 tetiba dia kena sembelit pulak.. xtau dah nk pkai susu apa.. sebelum frisolac, s26 memula ok then dia muak so doc suggest isomil takut baby anti lactose tapi 3 ari x buang, tukar frisolac comfort, bila da ok pkai frisolac step 1, sembelit balik, bagi comfort ok balik pastu try bagi mamex cherish dia sembelit n x suka, pkai balik comfort but still la dia muak2 jumpa pediatrition bagi sample novalac ar, sembelit balik now bagi comfort tetap sembelit.. mcm mana ye nk buat.. ?

1 Balas

Tukar2 susu tu dalam masa terdekat ke ye? Cuba sis lebihkan air sikit maksudnya kalau sis buat susu 4oz susu 3 scoop air 4oz. Jangan cair sangat. Just nice je. Then sis tuam perut dia dgn tungku baby tu. Or sis buat urutan iloveyou & cycling. InshaAllah membantu.