Lactogen + frisolac ar

Nk tny ibu2.. anak sy umo 46 hri..awal2 minum lactogen okahy..lepas tu tukar similac free lactose atas saranan dktor sbb berak bdarah..tp jd sembelit.. atas saranan dktor jugak .. cmpur lactogen dengan frisolac ar .. najis okay cntik... Ibu2 ade suggest x susu yg elok utk bayi minum... Xnk bg sembelit.. sbb sy first mom..xtau nk tukar susu apa

5 Balas

Sy masa awal2 baby kuning sy bagi dutch baby lepastu dlm 2 minggu mcmtu baby start sembelit sy tukar lactogen. Mula2 okay pastu dlm 3 minggu berak jd warna hijau dan sepanjang tu asyik kembung perut je. Kesian baby. Ingatkan berak okay dia okay rupanya tak. Sampai tumbuh ruam kt muka then sy cuba tukar dupro. So far seminggu ni baby minum dupro alhamdulillah berak okay dan tak kembung dah. Harap2 lama la dia serasi dgn dupro ni

1y ago

Alhamdulillah..tukar dupro..serasi dgn anak...tq ya tlong suggest kan...

Boleh try frisolac untuk stomach discomfort. Masa buat susu tu lebihkan air dari susu. Comtoh susu 1 sudu air 2oz. InsyaAllah xsembelit

1y ago

dh try frisolac .3 hri okay .lepas tu sembelit jugak... tp alhamdulillah.. dh guna dupro...serasi .membuang pon lancar..

hi sis mcm mana sis campur tu ye? gilir2 ke atau mcm mana? sbb saya pun combine dua susu tu

5mo ago

Sy tukar susu ke dupro.. sebab Ank xnk minum susu campur tu.. alhamdulillah skang dh 11 bulan x sembelit

cuba try dutch baby 0-12 bulan tu

1y ago

kalau sy susu lebih sikit dari air , biar pekat sikit .. baru kenyang , kadang ii sembelit sbb air masak kurang , anak sy dah sebulan 8hari .. sy bagi susu tapi sulam dengan air masak

Boleh try s-26 gold