anak umur 7tahun

Mcam mana nak naikan berat badan ank 7thun...baru 17.5kg😌😌..apa makanan yg harus sy bagi..sb kalau nasi dia x berapa minat...tapi klu kfc,,ayam goreng..pizza..buah..mee..makanan ringan..semua masuk mulut..tapi kalau nasi....dia xberapa

1 Balas

Klu dh 7 tahun, dh blh start disiplin anak dlm pemakanan. Kawan sy pun anak mslh mcm ni. Dia set rule, x mkn nasi, no kfc for a week. Simple. Sndr terus nk mkn. Pull off semua junk/finger food.