Anank xnak makan

Anak sy brumur 1y9m dlm 2 minggu ni dia tolak nak makan nasi, tp klu bt kentang goreng,telur goreng dia akan makan mcm tu je..klu campur dgn nasi mmg dia tolak.. tu normal ke atau mcm mana? ??? ada sesiapa prnh ank dia mcm ni?

2 Balas

Sama laahhhhh mcm anak kite...sebijik sgt😌 skrg pening nk bgi mkn ape..nasi mmg xmkn lgsg,try offer mee,bihun pasta semua xnk....just kentang goreng,telur goreng dgn ikan goreng je masuk....buat nugget homemade pon xnk😓 skrg nk masuk 4tahun dh.... Haritu dye nk mkn nasi dgn ikan goreng..tpi ade 1hari tu ayah nye yg suap,xperasan tulang halus,dye ngadu ade tulang smpai ayah nye paksa muntahkn balik😌 biase sy yg suap,mmg teliti n sabar sikit...tpi disebabkn sy pregnant kedua n alahan teruk admit hosptl,ayah nye yg jaga...skrg terus dye tolak nasi...fobia agaknye....bile mkn ade keras sikit dye ckp tulg🤦

Jenis memilih... Xpa asal dia nk makan... Kentang pun kentang lah janji kenyang... 😅😅