Fasa taknak makan nasi

Hi.. Nk tanya mums semua..normal ke anak umur 1 tahun 9 bulan susah sangat nak mkn nasi.. Tapi kalau buah,aiskrim suka sangat Nasi,mee..menolak Sy risau dgn berat badan dia skrg..mcm mana ye nak naikan berat badan anak dan bagi anak selera makan..skrg berat dia 12kg..tq mums semua

2 Balas

normal. tpi mommy kena kreatif utk sediakn makanan ank. sy dlu buat murtabak nasi. nasi blend skali dgn telur + sayur. letak perasa mushroom or bilis sikit. make sure pekat mcm adunan pancake. then goreng ats kuali leper. guna minyak sikit je skdar xnak bagi lekat. nk guna air fryer pun boleh. boleh je cuba mcm2 resepi. kt fb bnyk resepi utk baby and toddler. kena try and error. ❤

normal