tiroid ketika mengandung

hi mau tanya . saya mengandung anak pertama, dah jumpa doc , sah tiroid 😢 ada apa tips untuk kecil kan tiroid ? dari segi pemakanan ?

5 Balas

Sudah start makan ubat ka sis? Kadang tiroid ni 'pembawaan' masa hamil.. mcm GDM jugak.. but apa2 pun ikut jak apa doc bagi tau ya.. makan ubat tepat pada masanya.. makanan khusus xda rasanya.. boleh jak makn apa2.. sebab sy pun hypertiroid in pregnancy

3y ago

saya start tiriod sblm prgnant... dan dr ckp tiriod mmg smua org ada... cuma bbhaya atau tdk ja...