Tak tahu setan apa yang merasuki ku...

Masuk hari ni,dah 3 hari saya tak boleh tidur sampai 2 3 pagi... Anak menyusu/ngempeng.. kol 3pg baru dia nak lepaskan... Masa dia tgh menyusu tu,saya terdetik begini... "Tahun 2024 katanya Dajjal, Imam Mahdi akan keluar... Suasana masa tu darurat sangat.. makanan takde semua takde.. anak dah setahun.. budak2 mesti dia lapar... Saya takut... Saya takut anak saya dibunuh Dajjal.. Yakjuj Makjuj... Daripada dia dibunuh lebih baik Allah ambil nyawa dia sekarang..." Saya sering terfikir benda2 mcm tu... Kdg2 boleh ketakutan sendiri.. pandang muka anak yg skrg baru nak masuk 3 bulan... Saya jgk kadang2 rasa bersalah sbb kawen dan lahirkan dia tahun ni.. kiamat dah dekat... Apa yang bole saya buat utk singkir fikiran2 semua ni.. Zikir,Quran,Solat semua saya dh buat tapi bila time malam anak tgh ngempeng,saya terfikir sbb ank skrg bole menyusu sehingga kenyang.. kalau nanti mcm mne?? 😭😭😭 Saya tak nak fikir semua ni😭 saya nak yakin dan berserah pada Allah tapi semua fikiran ni ganggu sayaa😭😭😭

13 Balas

dasyat nye sis pikir! klu sis jnis yg kuat mbaca bab2 nie, elok la bhenti dlu.. sblum tdo, or tyme waktu rlex2 bykkn tgk vdeo yg mnyenangkn/bkn content yg heavy.. tkot nant sis tbawak2.. bab2 dajjal & imam mahdi itu semua rahsia Allah.. sbgi hamba kte hanya mampu bdoa agar dilindungi..