Barang baby ?

Masih confuse pampers NB apa yang bagus .. barang mandian apa yang bagus .. pastu barut baby selalunya berapa je kena ada ye .. baby first ?

18 Balas

Sy dr nb smpai skg anak pakai drypers Mase kluar lbohr room ade pakai pet pet tp cpt nau tembusss ye😂 Pampers nb beli sepek cukup, nti tkar s sbb bby cpt bsar cume ikut pada berat bby.. ade yg kluar trus 3 lbh kan trus pkai s .. Brg mandian sy xbrni suggest sbb kulit bby xsme ade yg sensitif hehehe Barut bby anak sy xpkai daa sbb xmuat da😂 pkai smpai 3 bulan je.

4y ago

Masing2 lain kan 😂 tu lah , pampers je saya confuse sikit .. barang mandian mungkin boleh lagi fikir .. pampers je tengah fikir brand apa yang okay .. 🤭

Pampers utk NB boleh try drypers/petpet/huggies. Kalau mampu, boleh beli mamy poko. Bath gel boleh guna brand tropika. Yg tu organic & ssuai dgn kulit sensitif. Barut baby kalau 7 helai pun boleh. Sebab baby mandi sehari 2 kali, so paling tidak pun 3 hari skali boleh basuh dah.

Saya Guna petpet newborn utk this time baby... Belajar Dr anak2 sebelum ni... Sbb baby newborn Kita Akan selalu tukar pampers... Selalu berak.. nak2 anak saya semua kuning... So X worth it Pakai yg mahal2... BG saya pet2 newborn dah bagus.. Dan lembut..

4y ago

Pet pet harga berpatutan kan sis ? Nak tanya , sis darah apa ye ?

Bab pampers & brg mandian ni mmg kne try and error. Sbb kte tak tahu mne yg sesuai dgn skin bby kte. Even kte beli product yg mahal, lom tntu sesuai dgn kulit bby. Jd cuba try yg biasa biasa mcm petpet atau drypers. Sabun try pureen atau anakku.

ikut pengalaman saya... pampers NB huggies / pet pet mandian anakku, pureen barut baby ada 5 tapi jarang2 guna . habis pantang x barut dah sebab anak sy barut ke tak , kembung jugak perut . last2 sapu minyak telon je bg kerap kentut

4y ago

Okay sis , terima kasih tau 😘

Pampers dh lupe 10thn lepas ..tp akk cr yg paling murah sbb baby br lahir kerap terkicit..balut perut ada dlm 6 ke 7 dh cukup..kalau kita mls nk basuh hari2..akk dl selang sehari br bsuh 🤭

Pampers ramai ckp drypers okay. For now sy beli yg nappies manja co tu. Sbb feedback ramai ckp ok dan harga agak ekonomi. Barang mandian sume tu sy x beli lg. Dilemma nk beli brand apa.

4y ago

Tu lah ramai kata drypers n pet pet .. dalam dilema nak memilihnya hahahaha .. barang mandian pun sama jugak😂

Pampers drypers touch..xbocor bagus utk kulit baby sbb kulit baby lembut.mandian sy mase baru lahir pakai anak ku tp baby mcm kulit makin kering.then pakai cethapil 1set smpai skrg

4y ago

Bau mcm light2 gitu.sedap.bau baby..mmg doctor2 recommended pkai cetaphil...kulit baby soft je lembut..😊 cuma harga tu yg xtahan.agak mahal sikit

Saya beli pampers jenama mikubi kat shopee. Harap ok lah dgn baby nanti. Sb ada baca review ramai mommies cakap ok. Harga pun murah. 😂

4y ago

Aah.. Kena try n error jelah.. Haha..🤭

Sis kena try lain2 jenama tgk mana yang sesuai.. Anak pkai drypers touch..tapi nb x yah beli stock byk nnt size da bertukar

4y ago

Tu lah , kena cuba yang sesuai kan . Beli 1 dulu kan .. nanti beli byk dah tak guna kang .