Barang Baby

Salam momies semua.. Nk tanya, set mandian baby jenama apa yg x terlalu mahal tapi bagus untuk kulit baby? Minta cadangan mummy2 semua ? #1stbaby #1sttimepregnant

23 Balas

Ni pesan doktor, biar kulit bayi betul2 serasi dengan persekitaran dunia baru guna sabun, sekurang2nya selepas seminggu kelahiran, sbb kulit bayi masih sensitif lagi..

Cadangan sy tunggu baby habis pantang baru decide, sebab anak saya dulu beli awal2 lepas bersalin baru tau anak kulit sensitive, kena beli yg organic pulak.. Harga la boleh tahan..

Saya beli set trial pureen je sbb mil pon kata newborn ni bukan nak beriya sgt sabun dia, cukup sekadar bersihkan badan. So satu botol kecik tu tahan lama.

Cap johnson baby pun ok idak la mahal mane belas2 ringgit gitu. Tp ape pn bergantung pada kulit baby. Ade yg sensitive kena la yg lain pulak

Sejujurnya saya xpnh mandi kan anak saya pakai sabun dari bayi hingga 6 bulan. Lepas 6 bulan baru pakai mandian johnson n johnson.

Mandikan baby guna air suam je sis. Baby dah besar sikit baru guna sabun

Biasa sy guna brand pureen.. Anak ke 3 ni blm prepare lagi brg mandian..

Saya beli pet trial pureen takut kulit anak allergic sama cam saya

Sy beli mothercare. Murah je, botol pun besar.

Mustela, harga biasa je