Anak tak suka di bedung

Masalahnya baby saya tak suka di bedung,da beli macam bedung yang cantik2 pun masih lagi menangis macam kena pukul. Kena keluarkan tangan dia dari bedung,kalau tak dia usaha sendiri keluarkan tangan dia dan nangis macam kena pukul. Aduii penat nak bedung dia ni,dari dekat hospital lagi dia da tunjuk dia tak suka di bedung 🤦🤦🤦

Anak tak suka di bedung
13 Balas

it's ok anak tak suka bedung. Actually bukan bedung yg cantik, kita pilih bedung kain yg sesuai. Tengok juga cuaca, keadaan bilik, baju anak, selesa tak untuk anak berbedung. Anak saya pun tak suka bedung awalnya sbb tempat saya berehat lepas bersalin tingkap biliknya mengadap matahari terbenam, jadi jam 9 pagi hingga 10 malam , suasana bahang. Saya tak bedung dia, saya letak towel kecik atas dadanya supaya tak terperanjat. Lagipun kain bedung tak sesuai dgnnya, dah beli lain yg sesuai, elok pula bedung, tapi time tu dia banyak gerak, terkeluar juga tangan, tak kemas dah bedung. haha. Kadang bedung mcm berkemban je.

2y ago

kalau dia tak bedung, dia x nangis kira ok la. kita target dia tidur berkualiti

anak saya masa dalam pantang smpai lah nak masuk 2 bulan asal bedung je dia marah marah..asal bedung je dia cuba sedaya upaya nak kluakan tgn dia. dia suka tidur patrick star... smpaai lah nak masuk 2 bulan saya tukar kain bedung dia pakai kain batik ibu saya fuhh dia punya lena tk bergerak langsung dalam bedung tu 😂😂 smpai saya yg risau dia helok diam dalam bedung.. tiap kali nangis je saya akan letak kain batik tu dkt sebelah anak saya.. alhamdulillah dia senyap. tpi skrg dh tak berbedung sbb dia dh start pandai bergolek2 bedung pun nnt dia cuba nak buka sbb nak tidur telangkup 😂😂

ada jenis baby high demand.. ada juga sebaliknya.. cuba try kain batik yg ibu pernh guna masa pantang.. guna bedung ni x perlu sehari suntuk.. baby senang tido waktu apa.. ada bb waktu pagi lps mandi je dia boleh terlelap sendiri. masa tu boleh dibedung.. atau waktu mlm kalau dia tidur lamalah..just bgun utk susu je dia x kisah awk bedung.. lagi satu if tgn dia terkeluar xpe xde masalah pun.. 😁bedung x perlulah nk ketat2 sgt pun.. jji dia selesa dn boleh tidur lama..xdelah terkejut kjp2 😊

bertabah la sis.. anak saya pun macam tu.. dari lahir sampai la ke hari ni..melalak je keje nya.. hilang mak die sekejap pun nangis.. bersedia lah mengadap baby high demand.. saya masa dalam pantang 3 bulan pertama tu, memang anak nangis je.. bedung xnak semua xnak..nak melekap di badan sahaja. amik air tawar pun dah..separuh gila saya dibuatnya..lama2 saya terima dengan hati terbuka perangai high demand baby saya ni.. sehingga la hari ni.. masih lagi high demand.. kuat semangat yer sis

sama la anak saya pun x ske dibedung ..dia bedung sampai usia sebulan je lepas tu haa ..dia punya tantrum dia sebb tangan dia x leh gerak...lepas sebulan saya x bedung kan lilit lilit tu...saya pakaikan yg zip tu...ha tu dia ske..sbb tangan nye leh gerak walaupun limited pergerakan...lepastu pasang white noice atau kadang2 lullaby piano...baru dia lena tido..ske mengeliat pun ye... alhamdullilah..lain baby lain ragam nye mommy.. mommy try and error ok...jgn give up

For me bedung bknnya wajib mcm yg diorg ckp. mostly it's adat melayu. doc slalunya bedung bby tu supaya x gerak sana sini,tkut jatuh dri katil. Anak sy mmg x suka dibedung, kalau bedung skali pun at least satu tgn mesti keluar. Ramai sgt2 org mrh sy x bedung anak, tp bdk2 bby pun pandai nk selesa sendiri. Kalau kita yg dewasa dibedung selalu, mesti rimas juga

Ada baby x brp suka bedung, ada yg suka..bg sy lah.. Sbb anak sulung sy, mmg meragam bila di bedung 😂 menangis meraung smpai bedung dibuka. Anak 2nd pula masha Allah, Alhamdulillah sukaaa betul di bedung 😍 Anak 3rd pula suka di bedung mcm berkemban tu, tangan keluar 😂 kalau bedung mcm burrito tu mmg meraung haha

ank pertama sy xsuka kena bendung. rupanya ank jnis yg cpt kepanasan smpai ruam penuh 1 bdn sebab mil pksa bendung. xperlu ikut cara org. kita buat ikut keselesaan ank kita. ank selesa kita pun xpenat.sebab bila ank xselesa ank asyik meragam. kita yg penat nak pujuk.

Anak 1st saya tak suka kena bedung sebab seminggu dekat hospital duduk bawah lampu . Balik rumah bedung kejap je lepastu terkeluar habis tangan . Kesudahannya saya tak bedung pun dia .

nak bedung tanpa nangis biasa lepas dia dah selesa dari semua .. dah berak kencing dah tukar pampers , da kasi susu .. bedung mesti terus tidur .