Sampai usia bila anak kena di bedung?

Assalamualaikum nak tanya Sampai usia bila anak kena di bedung? Dan anak saya dari newborn tak suka dibedung. Struggle keluarkan tangan dia. Sekarang dah nak masuk 2 bulan. Saya ajar balik bedung supaya tidur takde terkejut aja

3 Balas

saya malam2 je bedung. siang tak. sebab xnak dia tidur lena sangat siang. lagipun saya nak ajak main. main dengan baby ni seronok. gomol2 dia, peluk2 dia, pegang tangan dia. malam tu saya bedung untuk bg dia lena tidur. tak terkejut2. tapi tu masa newborn lah. bila dh besar sikit mcm 2 bulan centu, saya dah xbedung dah. takat bungkus2 gitu je ketika malam. anak saya pun xsuka sangat bedung. saya bungkus2 mcm bedung lah tp longgar.. biar dia boleh gerak2 angkat tangan. geliat2.

Saya siang tak bedungkan dah since 3m. Tapi malam pakai zip swaddle tu. So tgn dia gerak tp tak aggresive compare dngan tak pakai langsung 🤣

anak sy kalau bedung pon tahu2 tgn dia kluar nti .. kdg bila da tidur bru sy bedung sbb dia da cepat trkjut bila dgr bunyi time tidur