Bagaimana ibu ayah bantu anak yang mengalami masalah Disleksia (tidak boleh membaca)?
Voice your Opinion
Terus galakkan dia membaca
Hantar ke sekolah khas
Jumpa pakar untuk mencari cara pembelajaran terbaik

4561 respon

17 Balas

Pada pendapat saya, anak perlukan one to one teaching dan persekitaran pembelajaran yang supportive. Beri ruang untuk anak beradaptasi dengan benda yang nyata. Kurangkan screentime.

my brother is dyslexic and actually kena always encourage them to learn and stay patient. cari method that works for them.

Ank saya dh nk masok 3 tahun blom pndai bercakap sepatah kata.. Tp dia dh pandai mengenal huruf

semua di atas..tp apa2 pun perlu mengenal pasti masalah kanak2 tersebut dan perlu jumpa pakar

semua penting tp usahakan jumpa pakar dulu utk dapatkan panduan

Bawa jumpa pakar dulu

Semua di atas sbnrnye

Semua di atas 🤗

Jumpa expert dulu

All of the above