Bila masa sesuai untuk umumkan yang anda hamil?
Voice your Opinion
Awal kehamilan
Pertengahan kehamilan

5796 respon

29 Balas

kalau boleh nak buat surprise, tapi suami yang terlebih seronok bagitahu pada ibu mertua. Ibu mertua pulak tersangat lah excited pastu bagitahu pada semua orang yang dia kenal..🤦 huhuhu... maklumlah dah 12tahun baru dapat baby 🥰

bagi sy n situasi sy..awap kehamilan bgitau sbb nk org fham yg sy x blh lasak sgt n byk kena rest.. sbb pernah gugur & kandungan berisiko.. jdi utk langkah kselamatan kena jaga dri awal kehamilan.. yg xnk fham jgk tu.. tpulanglh..

Saya sampai kesudah tak bagitau usia kandungan berapa bulan walaupun dekat keluarga sebab rasa mcm dibandingkan dengan sepupu2 yg lain.. kejamkah saya? 😓😥

3y ago

sabar ye.. 😢

utk ahli kluarga... lbh baik mklumkn awl2... tp klau di media sosial... lbh baik sy post slpas hbis pntang... sbb ad saudra y ske mnnjuk2 cucu2nye segak...

Sampai da besalin anak da sekolah baru bagitaw. Hahahahahaahhahaha. Xdelah. Kalau bole rahsiakan kehamilan. Tapi kadang kerja kan. Kene g taw bos jugak

Umumkan kepada ofis dari awal untuk dapatkan consideration dari company dan staff lain untuk kerja yang melibatkan tenaga berat

Utk kerja. Kena Kasi tahu awl. Sbb kerja sy lab-based. Chemical running. So kena limit kerja. Utk family Kasi tahu bila dh nmpk heartbeat

Awalnya nk rahsia dri family. Time balik umah mertua tiba2 pening sampai xleh nk bangun, suami bawak g klinik. So, dari situla terbocor rahsia😅

Bagitau kat certain2 je.. kwn kerja, bos hr.. suami & family mak ayah & mil.. yg lain2 bersalin baru bgtau.. penyakit ain berleluasa bahaya..

Sekarang hanya suami dan anak2 je tau... keluarga xtau.. mungkin akan dirahsiakan sampai xleh dirahsiakan lagi... surprise skit yg kali ni