Baby 3 bulan kurang berat badan

Masa lahir berat baby 2.6, time kena kuning berat dia turun 2.5, umur 2 bulan berat dah 4.2 nurse cakap pantau dulu sbb berat baby border line. Tadi pergi check up 3 bulan berat badan naik 4.9 bawah borderline pulak haihh. Fully fm dutch baby, Minum susu bukan main banyak 4-6 oz everyday tapi baby sihat and ceria je. Tapi still risau berat dia kurang macam mana ya??? #firstbaby #firsttimemom #bantusharing #firstmom #FTM #ingintahu #bayi3bulan

9 Balas

dutch baby mmg boleh bantu naik kan berat baby tapi lama2 baby sy jeluak byk sgt.. terus sy tukar susu.. bby awk jeluak byk tak??

1y ago

betul. ank sy mnum susu dutchbaby asyik muntah ja. tpi berat ank naik.