Kurang minum air masak

Masa anak sulung rasanya sy suka dan kerap minum air masak sebab dalam rasa panas. Ni pregnant no 2 ya Allah nak telan air kosong pun mual 😭 Help. Sy jadi sembelit, sakit kepala sebab tak cukup air dalam badan. Macam mana ye? Dah cuba minum air suam tak lalu, air suhu bilik tak dapat telan air sejuk pun sama. Lepas minum tu dia auto macam bergas pula dalam perut. Lepas tu mula la muntah muntah keluar yang air kuning pahit tu 😭 any tips mommy? First time macam ni. Tak larat sgt badan sebab kurang air. Nak minum air manis sepanjang masa, sampai tahap muak dah minum teh o, kopi o, milo o. 😭😭😭

3 Balas

sis u try buat air suam, u perah sebiji limau jngn letak gula. limau atau lemon. bg ada rasa n baru mungkin boleh telan. sbb saya dri sebelom kawen pon mmng susah btul nk minum air. sebotol besar tu boleh amk msa 2minggu untuk hbes walaupon kja tdk aircond. sekrng dh msok aircond lgi laa. tmbah mengandung awal awal ni nk minum air kosong pon msa kt kedai makan tu pon mntk msok limau kasturi sebiji. saya tdk mual apa. u ada mual mungkin boleh try cara ni

I feel u. saya pun macam ni skrg. anak 1st xde masalah minum air masak. ni yg 2nd payah nk terima air masak. alahan mual tak terkata klu minum. yg blh masuk air masak yg panas. tp itulah lepas minum tekak jd payah sgt and at last muntah balik. dh 2kali checkup, dua2 urine sangkut kencing kotor. tanya misi, dia cuma bg solution air masak juga. air manis yg bg lega. cuma risau dgn GDM saja. ni baru lps minum air gula 2 hari lps..kk xde call lg.

puan gi Klinik mnta dgn doc ubat tahan mual dan muntah,sy 5week start mual muntah,skg kurg sbb mkn ubat tahan mual dan muntah.