boleh tak minum milo setiap pagi? saya boleh telan tu je untuk breakfast.

ada tak kat sini mommies yg minum milo? sbb before ni saya coffee lover. teh o panas pun saya suka. tapi disebabkan saya tgh pregnant, saya pun stop lah sbb caffeine kan. so saya minum milo skrg. ya saya tahu milo pun ada juga caffeine sikit tapi saya nk minum air apa lagi selain tuuu

32 Balas

Boleh je sis, sy pun macam tu. Milo je dapat telan tapi milo kosong, takda gula takda susu 🤣 kalau perut kosong, mmg kena minum milo jugak bagi perut ada isi. kalau tak pening dgn mual makin teruk. Horlick pun ok tp kdg sya rasa horlick agak manis, more to rasa susu. Milo jugak la yg ok . Kalau tak milo, minum air farmfresh coklat tu. Tu pun ok bagi rasa knyang sikit tpi harga agak mahal la. 😌

hm.. kalau boleh substitute dengan chocolate drinks lain ya. bukan apa.. milo tu product boycott.. as a mother it saddens me when other mothers xboycott.. so many babies lost their lives / parents in palestine. sorry kalau lari topic. tp cuba ya. banyak chocolate drinks lain yg boleh substitute milo.. semoga istiqomah

Kalau takde anemia, okay je kot minum sehari sekali. Saya dulu tukar dengan horlicks, air buah. Most of the time air masak. Faham ada setengah ibu yang takleh telan certain makanan/ air masa pregnant. Consult dr untuk alternatif lain kalau perlu

boleh je sis. sy minum green tea. caffeine level dia much lower than black tea, and benefits dia outweigh the risk bagi saya lah. ataupun kalau sis nak explore teh2 lain mcm rose tea, white tea, chrysanthemum tea, chamomile tea etc pun boleh.

Saya every day coffee sis tapi bila start trimester ketiga je.. Mula2 beli decaf... habis sebalang beli yg biasa pulak 😅 alhamdulillah hb cantik cuma bacaan gula la lari sebab saya minum dengan fresh milk haha

Sy bedal jee milo ais teh ais. Kadang hari2 minum🤣 yg penting sehari sekali je la minum. Bukan pagi tgh hari mlm asik manis je. Konsep sy kalau pagi dh minum manis, tgh hari onwards sy minum air kosong.

sya dri trim 1 smpai trim 3 minum milo . dah cuba tukar kepada brand lain tpi tk ngam . minum je muntah . milo je lha yg sya bole minum . tea o sya kurang sbb bile minum jdi pahit mulut .

sya start 10w dah tak blh makan nasi sis..cuma boleh makan roti/kuih cicah dengan milo tanpa gula..sehari cuma segelas sja if mkn nasi sya blh muntah teruk..kadang masuk kadang tak😊

minum je sis jangan lebih 2 gelas setiap hari, sebab caffeine dlm milo tak sebanyak coffee, sy pun minum milo setiap hari tapi milo kosong hehe, tu dah ckup manis utk sy

Boleh je tapi lepas tu awak jangan lupa banyakkan minum air kosong ok. At least 3x kali ganda dari milo awak tadi baru la rasa milo tu dah ‘dicuci’. konsep saya lah hehe