Baby besar seminggu

Masa 30w sy scan baby besar seminggu (jd 31w)..due date pun jd awal seminggu dari due sebenar.. Now sy dh 32w+..ade potensi baby besar lg ke?

5 Balas

dah 30w doktor adjust due date lagi ke? selalunya once dah confirm due date first trimester dia tak adjust dah. kiraan lari 1-2 minggu dalam scan tu normal.

normal tu sis .. klau 2mggu jarak dia bru ptut risau .. biasa klau scan mmg ada yg xdpt ngam2 umur kandungan .. jgn risau ye ?

1mo ago

kalau jarak lebih 2mggu tu, sama ada baby terlalu besar atau kecil .. klau terlalu kecil bahaya juga mungkin baby x membesar, klau terlalu besar pun bahaya, nak bersalin nanti agak susah utk normal ☺️

mcm sy 32w tp berat bby mcm 34w, last2 kne serah diri sbb bby besar,37w bersalin czer bby 3.6kg

Sy 30w+ baby besar jgk risau kena opret