overdue

salam semua.. nk ty ada x mummy yg overdue n doctor benarkan untuk extend due date lg seminggu? saya due date 10/11. Tp kalau baby still xmau keluar, doctor bg extend lg seminggu. kalau still xnk keluar, baru kena serah diri utk induce.

2 Balas

Saya pun dulu msa nk bersalin anak pertama serah diri after seminggu doc bagi extend. Seronok sangat bby duk dlm perut.hihi. Due patutnya 14/9 akhirnya saya bersalin 25/9

5y ago

tu la.. baby seronok sgt duduk dlm rahim mama dia kot ni. sampai xmo keluar.

Kalo xde sakit or risiko pape, doc akn bg extend lg smgu..

5y ago

ooo.. harap2 mmg xdr risiko la. risau jugak sbb ada org ckp takut baby terberak kt dlm la apa la.