Baby besar seminggu

Mommies ada tak yang pengalaman bila scan baby besar seminggu dari due date ? Kalau incase baby keluar awal 37w ikut tarikh scan tak ikut due date tu hospital akan kira baby premature jugak ke ? Maksud kalau ikut due time tu baru -36w Tapi kalau ikut besar baby dah - 37w Harap ada pengalaman macam ni #firstmom #firstbaby #ingintahu

2 Balas

Baby dah matang dah tu. Baby saya keluar awal sebulan dari due. Time tu risau prem tp duduk nicu 2 hari je doctor nk pantau. Baby berat semua okay even keluar awal & tak considered as prem so boleh terus discharge. Btw saya czer sebab baby songsang tp belum sempat ecv or operate saya dah sakit contraction & ada bloodshow, sampai hospital bukaan dah 4cm tp takleh normal sebab baby tak berpusing

8mo ago

Ohh faham depends kepada doc jugak la yaa nak consider mcm mana , thankyouu sis 🤍

macam saya haritu 36w+ dh sakit contraction & dh ada bukaan 3cm. scan baby berat dh 2.9kg so kalau baby nak keluar boleh je sebab berat dh macam baby normal even keluar belum cukup bulan 37w-40w kan. haha faham tak 😂

8mo ago

Ohh faham faham , macam saya pun sekarang baru 34w kalau ikut due laa , tapi baby dah 2.4kg dah , risauu sebab sekarang pun dah rasa mencucuk cucuk dkt bawahh