Bukaan 2cm

hello mamy2 , ada tak yang pernah mcm saya ? sakit bahagian kangkangg , check kat hosp bukaan dah ada 2cm tapi contraction takada langsung , ada pun on off tapi tak sakit . so doc suruh pulang kerumah dulu 🥺 apa harus saya lakukan untuk cepatkan bukaan dan ransang contraction tu 😭

1 Balas

tunggu contraction makin sakit , dia akan cepat bukaan. boleh berjalan sekeliling rumah pelan2 , duduk bersila rapatkan kedua2 tapak kaki bagi bertemu . 😇 semoga dipermudahkan urusan .