Susu formula sesuai untuk baby kembung perut dan muak susu

Hai mommies boleh suggest susu fm yg sesuau untuk baby yg sering kembung perut dan muak susu tak.. X tau nk bagi susu apadah.. Semua x sesuai.. Sy dh try frisolac comfort,ok x muak susu perut pun ok.. Tp kerap berak pula plus cair.. Sblum tu bg anmum suka muak susu.. S26 sembelit.. Anak sy 3 bulan.. Buntu dh x tahu nk bg susufm apa dh.. ?? mommies boleh suggest x susu yg sesuai untuk x bg muak susu dam perut kembung.. Tq

5 Balas

Boleh guna 3 ni..sbb ank sya pun cpt colic Frisolac Dumex mamex cherish Similac soya Boleh la pilih nk mna 1..susu ni mmg khas utk baby kembung Dan blh beli ubat utk kembung Dan botol susu anti colic

2y ago

ubat kembung perut tu macamana sis

baby dah setahun tapi still kembung perut lagi selalu nangis tiap malam. dia minum susu pn xpernah sendawa. perlu tukar susu ke? susu apa yg sesuai ya?

Try dumex mamex cherish... Anak I penah colic.. sembelit teruk .. now alhamdullilah ok

Try pula susu berasakan soya atau susu kambing kalau susu lembu tak serasi

o