Macam Mn Nak Handle Stress

Mama start rasa stress. Not because of baby. Tp his papa. Nk pandang. Nak bersembang. Semua malas. Perkara kecil pun rasa nak marah. Yelah. Mama dlm bilik. Cuba pujuk baby. Whatsapp papa. Utk ambilkn botol susu yg dibasuh kt dapur... Delivered je. X baca pun. Padahal die on9. Xpun hp ade depan mata.... Nak mandikan anak pun jadi isu bila mama mintak tolong mandi kan baby... Alasan dia mcm2... 10x mintak tolong. 3 kali je la dia tolong. Alasannya. Skrg cuti sekolah. Dan mama ade masa utk baby. Walhal dia pun cuti sekolah. Mmg mama pjj dgn papa n baby... 3 minggu dah cuti. Mama pun penat nak carry baby 4 months dgn berat 7kg... Xlarat. Tp mcm biasa.... Cuti kan... ? Elok2 nak bgth ape yg terpendam dlm hati. Terus cancel. Biar je. Simpan dlm hati. Dari makin sakit hati... Biar je tanggung sendiri. Mama is sedih!

2 Balas

Try bincang elok2. Kalau tak paham bahasa jugak, tobat la nak ada anak lain. Penat kot jaga anak ni.