Baby taknak makan

Hi mama. Saya nk tnya. Baby saya nak masuk 7m dah, biasa dia makan ok. Laju jee suap lah apa pun mmg akan makan je. Tapi 3/4 hari ni dia mcn susah buka mulut. Takda meragam ke apa, mcm biasa jee cuma time makan tk mcm biasa. Boleh suap dlm 3/4 sudu je. Susu pun mcm biasa. Agak2 mama kenapa ehh

2 Balas

dia nak ringankan badan agaknya sis .. sbb nak belajar kemahiran baru .. mungkin merangkak atau duduk .. anak saya start nb-6bulan, sekilo 2kilo naik, lepastu slow2 dah 300g 400g sebulan ..

Cuba tgk pnglaman2 ibu lain dlm FB Happy Baby Food Malaysia. Ada try tukar sudu la, try food finger etc. Moderator pn kdg ada bantu explain. Smoga membantu