mimpi

Malam tadi mimpi benda tak elok ? mimpi arwah moyang dtg minta baby dlm perut ?? dia pegang perut kita n seluk bawah...sakit terasa smpai reality bangun skjap n tido balik masih juga mimpi bnda yg sama...dia berdiri hujung kaki..dia dok minta, kita kata taknak bagi ... harap itu hanya mimpi ???

28 Balas

Mkn kurma sekurang2nya sebiji sehari...Jin setan X suke makanan sunnah....seelok nya jumpe ustaz....usai solat bace Surah alfatihah kemudian surah Al baqarah ayat 1-5 kemudian ayatul kursi dan di endingkan dgn 3 ayat terakhir surah albaqarah... Sekadar perkongsian.....moge sy Dan ibu2 sentiasa dlm lindungan Allah....Allah sebaik2 tmpt untk Minta pertolongan....Dan sebaik2 perancang cma kite sbgai hambaNya kne berusaha Mohon padaNya..aminn insyaAllah...

Cuba minum susu kambing..amalkan setiap hari..ganti susu ibu hamil ke susu kambing..insyaAllah ok..makan kurma juga.. setiap kali lepas solat fardhu, usap kat perut sambil baca ya haseeb sebanyak 7 kali utk elakkan keguguran..InsyaAllah..kita hanya berusaha..Allah yang maha tahu takdir anak di dalam perut kita..kita hamba Allah..baby dlm perut pun hamba Allah.. serahkan kepada Dia, sebaik baik penjaga.. jangan risau ya.. jaga solat

Saya pon selalu mmpi mcm ni dr awal mngandung lg..kena cpt pergi berubat sis..sy dh nk masuk 5bulan mmg xputus berubat wlaupn dh mkin kurang mmpi bnda2 mcmni..kalau trjaga dr mmpi..ambil wuduk bru smbung tido semula..kena selalu mngaji..Jaga solat..sy amalkan mnum air zam2 dr awal mengandung lg... alhamdullillah mmpi2 ni Makin kurang..kesihatan sy Dan bby pon sihat berkat amalkan mnum air zam2..bdn sntiasa bertenaga

sis cuba tnya org yg mahir dlm hal ini ustaz smua ya. bukan nak ckp apa, tp mimpi mcm tu sll ada mksd. lg lg sis rsa sakit kan. ibarat realiti. minta jauh benda yang tidak bagus ya. sebab adik sy mcm tu juga selalu mimpi mendiang nenek dulu. lepas tu semangat roh adik sy sudah jauh syukur sempat dipanggil semula. minta jauh ya sis. kamu banyak2 berdoa cara kamu ya

Mohon awak utk byk dekatkn lg dgn Allah..bykkn zikir, bykkn membaca ayat suci al-quran, bykkn solat..kalu bleh pasangkn al-quran sampai awak tertidur..selalunya mimpi2 yg awak sebut tu slalunya x baik la..tp kita x mau la pikir yg bkn2 tp kalu dh sampai benda yg sama something wrong n awk kena buat sesuatu..

Baik pi darul syifa. Ustaz/ustazah yg mahir dlm kes mcm ni. Bukan nak suruh percaya dgn mimpi kadang kita tak tahu benda2 mcm tu boleh membahayakan diri dan kandungan kita. Sy masa awal2 preggy selalu mimpi pelik2 lepas tu cerita balik kat suami. Kita pun jgn lah teringat2 sgt. Takut mudarat pulak

saya pun selalu mimpi mnyusukan budak..mimpi buruk..tpi Alhamdulilah sis saya buka sruh ruqyah..sume nye oky..tdo nyeyak..nanti kita rase baby gerak2 seakan dia selesa..

Jgn buat main2. Àdik sy bersalin dlm mimpi, dan bangun perut terus kempes. Sampai sekarang kami x tau nak buat mcmana. Separuh mati mennagis. Pergi berubat sebelum terlambat

5y ago

Allah, beratnya ujian.. Semoga kita dilindungi..

Eh sama la mimpi, betul rasa macam real sangat. Itu masa pregnant anak first. Kemudian sy pergi berubat. Lepas pada tu tak mimpi dah yang bukan2.

Sis kalau mimpi susu kn bby ke atau nenek boleh jadi ada yg kirim saka atau ada mnde yg xelok..sy sarankan baik sis pergi jumpa ustaz. Yg tahu hal ini

5y ago

Salah tu sis...saya mimpi nenek yg minta baby dari saya...