Hb low lagi! 10.2 je 😢

Makin turun hb dh 31mgu.. Makan sayur, buah, daging semua dh ikut nurse bg list.. Tapi still bacaan xcantik.. Haritu dh start ambil vco.. Ingatkan naik sikit.. Tapi sama turun.. Dari 10.4 skrg 10. 2 stress nya! Umur 30tahun 1st time anak Berat 54.5, tinggi 170cm

2 Balas

Sis mcm saya hb maintain 10 lebih start dari 17 weeks, sbb masa tu ambik ubat zincofer tak load dgn saya. Tak sempat ubat serap dah muntah balik. Hb dari 11.9 drop jadi 10.8, lpastu doktor dah bising tanya knapa jadi camtu. Then mintaklah tukar ubat dpt iberet. Pon sama jgk iberet tak naik2 hb nya. Tapi takde muntah mcm zincofer dlu. Maintain jadi 10.6,10.4,10.2 lepastu semalam saya chekcup alhamdulillah tekjut tgok result hb naik dari 10.2 jadi 11.1 sbb berkat makan anggur hitam dgn air delima malam2 sblum tidur. Lpastu makan ubat iberet pon sebelum tdur kadang minum air oren sunquick dgn air delima time mkn ubat tu. Kalau tak sblum ni saya consume mkn jambu batu tiap2 ptg. Tapi tetap hb maintain 10 lebih. So mggu ni saya baru try makan anggur hitam dgn air delima menjadi plak hb naik alhamdulillah berkat ikhtiar mencuba. Sis try la ye buat mcm saya. Mana tau menjadi skrg saya dah 27 mggu pon semakin risau sbb hb low alhamdulillah naik sikit🤲🏻 moga kita perjuang2 hb low dimudahkan segala urusan ye amin🤲🏻❤️

mommy boleh try Lactation Jelly 🤗 ia bantu menyelesaikan masalah ibu² hamil www.wasap.my/60129876070/jellynufiya