32weeks 1day

Makin terasa sakit pinggang… Start sakit 12am malam tadi sampailah 230am. Buat senaman sikit, macam goyang dangdut tu bagi hilang sengal, barulah terlelap. Pagi ni, bila nak berjalan terasa lagi rengat dekat bahagian pinggang, ari². Kalau tengah duduk atau baring pun sama. Time bangun seksanya. Ada yg sama macam saya? Itu dikira braxton hicks atau apa ye?

1 Balas

hi mommy. biasanya braxton hicks ni sakitnya sekejap sekejap. ada rujuk nurse/doc masa checkup tak?

2y ago

32weeks ni pn kira awal jugak kalau nk bersalin pun. kalau setakat sakit pinggang sbb berat baby boleh lagi sy suggest pakai maternity support belt tp sbb kita tk tau reason sakit tu kn. kalau sakit sgt yg tk boleh nk tahan tu mommy terus ke hosp ye ❤