Sapu minyak 1st trimester

Perut saya sakit terasa macam gastrik. Bila duduk rasa sakit, kalau bangun dari baring pun sakit. Boleh ke kalau nak sapu ubat macam minyak yuyi dekat perut? Saya baru 6 minggu pregnancy.

7 Balas

Time puasa smua kena gastrik sama la saya , tak puasa tapi tk layu nak mkn mcm org puasa . Hmm strt mabuk muntah2 je . Ni lepas mkn msam2 mcm tomyam baru oky sikit

Blh sapu myk dkt bhgn ulu hati je. Tp jgn sapu di bhgn perut ye. Tp kena make sure jgn guna minyak panas. Kalau yuyi blh je.

sama dengan saya, sakit macam gastrik. baring sakit, duduk sakit, lepas makan pon sakit bila bangun je baru rasa okay 😩

Awk puasa ke? Kalau 1st trimester jgn puasa ye. Doc tak galakkan sbb baru lg. Takut janin lemah sbb tak dpt nutrisi

Kalau boleh, jangan la sapu2 minyak lg kt perut tu.. klo spu tuk elak stretchmarks xpe.

Hati2 tau minyak yuyi ada yang tak halal ya.

tak boleh sapu minyak panas kat perut