Tumpang tanya

Hi nak tanya sakit² dekat bahagian ari² tapi rasa sakit sengugut tu contraction ke braxton hicks? Confused sikit sebab #firstmom jadi tak tahu nak beza mana contraction & braxton hicks. Sakit pinggang kat belakang pun seolah kena tarik² ke depan. #seriusnanya #pleasehelp #ingintahu

1 Balas

real contraction ni sakit yg tangkap dr pinggang ke buntot. datang dengan kerap. boleh track kalau 10-15min tu dh real contraction. lagi satu boleh cuba mcm ubah posisi dari duduk ke baring. baring ke berdiri. if awak ubah posisi pon masih rasa sakit then itu real contraction

10mo ago

saya duduk kurang..bila.bangun.cmm.xleh jalan..rasa nyucuk n ngilu bwh + lenguh pinggang