makin nak dekat...

Makin nak masuk 8 bulan makin serba tak kena..tido tak selesa..duduk tak kena..baring tak kena ...makan byk sikit tak selesa..jalan pun tak selesa cepat mengah...ada tak mummy2 sama mcm saya..

29 Balas

Normal... Time mcm tu la rse mlas nye nk jln sbb mengah.. Bdn rse berat.. Mule2 rse nk mrah jgk bile mak ckp xpe ko kne jln bnyk nnti senang nk bersalin.. Betul kate die sis.. Sy sblm bslin mmg bjln bnyk.. Bby kua awal dri due.. 10 hari awl.. Mudah sgt.. Sy xrse contraction lame mcm org lain.. Sy trus rse 5 min skli contraction tu.. Bukaan pun cpt.. Hrap sis pun mcm tu.. Mudah kn bersalin kelak..

4y ago

Hihi.. Sy pun dlm tempoh pkp sblm bsalin haritu.. Kt rumah ade tangga.. Jd nye Slow2 la trun naik tangga... Amal kn surah Yusuf da nk dekat bersalin nnti sis.. Minta Allah permudahkan bersalin.. Kurangkn rse sakit tu...

Biasa tu sis, sy dh 32 weeks mkin nk dekat mkin teruk.. muntah2 blik mcm 1st preggy, tak larat berdiri lebih drpd 5min, klo lebih mulalh pitam trus terduduk kawal pernafasan.. waktu2 mcm ni slalu mntk tolong husben utk urut bdn kita, sbb sistem bdn kita lemah blik mcm first2 preggy. Elakkn bt kja berat tpi kerapkn berjalan wlupun sekejap utk lancarkn pendarahan dlm bdn

Sma cm sy... Da 8bulan 2minggu... Ya allah sjk2 ni tido mlm sush.... Bdan da bert bwk bby lg... Ya allah.... Sungguh mcm nk nngis.. Da mkn dah... Da susu dah tp letih memanjng je... Bby pon da trsa padat.. Gerk pon tersa dia padat.... Ya allah.... Mcm anak frist sy lhir 36w 4d... No2 ni tk thu.... Hihi...

sama la sis. kadang duduk saja pun tetiba mengah, nak pengsan, loya semua. doc ckp lepas ni kalau selalu jadi terus refer hospital, tambahan pulak HB sy rendah. kena masuk darah nanti 😅

Sya lak Masa 8bulan tido Tak Mandi air sejuk mmg Tak selesa rasa panas je yg lain2 ok semua just masalah panas mmg takleh tido aircond 24hour on dlm bilik pon still same rasa panas sgt2

sama la..sy da 35w..da brapa hari mlm asik trjaga..nk trkncing lagi..pusing kiri knan pn xselesa..bgun pg sakit pinggang..dduk pon xtau la nk duk mcm ne lagi bg selesa..😂

Saya pon 29 minggu dah... Cepat mengah, panas xyah cakap la.. Kipas 2 pon mcm xcukup ja.. Makan sikit.. Mkn lbih sikit mula la... Mcm nk kluar blik... Perot rasa penoh ja

xpe sis tu semua normal. persediaan utk jadi mommy. nanti dah ada baby kecil lg susah nak tido ☺️ enjoy the moment .. semoga dipermudahkan urusan bersalin 😄

normal lah tu sis. sy dah 34weeks rase panas sgt sblm tido sy mandi air sejuk even dah mandi 😂 kalau x mandi mmg merengek lah dkt husband 😂

Sama.. Sendat semput semua ada. Time nk tdo pn payah cr posisi. Dgn panas rimas nye. Sabo je la, x lama dh baby nk keluar😘