3rd trimester makin kurang makan

Ada ke macam saya..3rd trimester ni sebab perut dah padat, nak makan pun cepat terasa penuh dan tak selesa. Jadi makan tak berapa nak selera sbb x selesa tu. Bila baring walau mengiring pun, rasa agak lemas.

4 Balas

sy pulak dah 37w++ ni cepat lapar tp makan sikit dah kenyang.. nampak makanan sume nak mkn tp tu lah dpt rasa sikit2 pun cukup.. xley makan byk perut jadi senak..

saya pon mcm tu jugak. nk makan tapi sikit2 je boleh. kdg tu makan sikit pon tapi rasa mcm penuh sgt mesti nak muntahkan balik makanan tu..

2y ago

Sama sangat kita sis. Keinginan nak makan tu ada. Tapi bila makan, cpt je rasa penuh dan dah tak berselera dah.

sma lh..rsa nk mkn tpi tak tahu nk mkn pa.bdn lmh je

2y ago

Kannn 🥹 Mkn sekadar syarat je. X sebanyak sebelum2nya.

sy kerap lapar. tpi mkn portion sikit je