Perut rasa tak selesa 38 weeks

Betul ke dh dekat nak bersalin perut kita akan rasa tak selesa.. Kadang rasa macam sengugut pun ade.. Nak menangis kdang. .mcm serba serbi tak kena dduk baring tak kena.. #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

sama la saya sis , rasa tak selesa sangat perut ni . semua tak kena lepastu rasa berat perut penat sangat . huhuhu tapi takda turun tanda apa . cuma mengeras senggugut sakit pinggang mcm tu ja . kaki pula makin bengkak 😭 nak jalan pun serba salah nak jalan banyak ka nak baring banyak hm . nanti checkup misi bising pula kaki bengkak . konpius lah kiter

1y ago

kan... tak turun tanda tapi rase cm sngugut tu yg xle nak tahan smpy menangis menahan sakit yamg kjp ad kjp xd.. jalan pun pelan² je

Ye betol la tu.. mmg tak selesa sangat.. duduk tak kena, baring tak kena.. emo sgt dh time tu.. asyik nk nangis, nk mrah.. 38 weeks, dh kne get ready sis.. bila-bila masa je bby nk keluar.. rasa sengugut tu mcm contraction dah tu..

1y ago

Sis boleh start track rasa contraction guna apps.. kalau kerap sgt, kne pegi hospital dah

tula saya pon 39 weeks .perut xselesa sangat...kadang rasa nk marah org ja..moga baby keluar sebelum due 1/9 ni🥲Takmaw la kalau ovedue🥲belum ad tanda ii cuma perut ja mengeras

1y ago

kan smpy nangis menahan sakit tu..

Sy kerap mngeras.. mngiring kiri xkna, knan xkna.. due 3/9 ni🥹 hrap x overdue lah mcm abg dy.. klu jln rsa mcm mnyucuk2 kt bwh tu..

1y ago

Kan.. skrg hr2 sy buat senaman bg mudah brsalin tu.. msa kt abg dy overdue pstu emergency czer sbb fetal destress.. risau yg kedua ni tkot czer😩

sama dgn saya 38w kerap mengeras n kadang ada rasa senguggut juga . duk layan jee ni sbb tak kerap sangat . baby pun aktif golek² dlm

1y ago

haa'ah baby still aktif grak pun kuat je. tp mama nye yg tak relek.. risau dh mcm ape

sy pun tgh alami perkara yg sama.skrg ni hsptl.jln bru buka 2cm.doakn sy supaya cepat2 bersalin.due 1/9

1y ago

ctg dlu lps tu bru cek pembukaan.mcm sy pembukaan dh ada 2cm xpi contration x kuat.