Makan makanan segera 'fast food' ketika hamil, adakah ianya membahayakan bayi?
Voice your Opinion
Bahaya
Tidak bahaya
Tidak pasti

13487 respon

33 Balas

For me, it is not necessary for pregnant women to take this kind of food. Althought it is not dangerous but it can lead to many issues for baby development and also mom’s health during pregnancy.

Boleh ja mkn, lg pn bkn mkn dlm kuantiti yg banyak..time pregnant kena enjoy, klu semua kena pantang mkn mmg meleleh la air liur hahahah

sy mkn jer.. x pantang pn fastfood kcuali air gas sy x ambik.. algamdulillah baby lahir sihat.skrg dia dh msuk 5bln.syukur ya rabb

saya banyak makan lokchin masa ngandung anak kedua. bila bersalin kena caeser. lepastu doc bgtau ada fibroid saiz 6mm. insaf kejap. huhu

nak kata bahaya tu xde la sebab sy makan ok je tu pun teliur mengidam tapi cuma kena makan sikit je jangan terlalu banyak .

satu menu lengkap, disarankan jangan berlebihan & terlalu banyak. takut sembelit & bahaya kepada kandungan anda.

Bahaya jika amik secara berlebihan. nak makan silakan jgn sampai tahan diri nak makan. bkn hari2 sudahlahhh

Boleh ja makan tapi berpada2 lah. Kalau yg ada GDM elakkan makan kentang goreng tu. GI dia sgt tinggi.

Tengok kondisi ibu dan kekerapan. Jngnlah mkn setiap masa/ hari. Sekadar sampai hajat teringin.

Boleh je mkn. Tp berpada2 lah. Itu lbh baik. #TAPxTanamera