Mana antara makanan/minuman berikut yang masih anda makan sewaktu hamil? (pilih lebih dari 1)

Select multiple options
Mee Megera / Samyang / dll
Makanan separuh masak (telur, sushi, dll)
Kopi / Nescafe
Minuman Bergas
Makanan Mentah (tiram, salmon, ketam, dll)
Organ dalaman (hati ayam / lembu)
Keju mentah / susu yang tidak dipasteur
Makanan yang diproses (daging cincang, sosej, daging burger, dll)

855 respon

18 Balas

pnh mkn maggi ms pregnant tahun 2018 dlu.sbb teringin🤣tp husben bg syarat lepas celur mi tu buang air tu celur lg skali br msuk perencah..tp jgn letak perencah semata kena letak sayuran dan daging or ayam ke yg ada khasiat tuk bdn..😅jd balance smuanya sbb ada mcm2 dkt mi tu

makan hati ayam, tp semua atas ni yg kena pantang/kurangkan time hamil kan? tp hati ayam ada zat besi. acano pula tu?

Semua bedal sebab lepas delivery lagi banyak kena jaga hehe

semua x mkn .. Lps thu pregnant trus xsentuh semua tu , klu teringin pn buat² xnampak je 😅

boleh nak makan tapi berpada2 la , letak limit. jangan la makan sama mcm sebelum pregnant huhu

hi, boleh ke makan makanan pedas? since pregnant tak lalu kalau tak pedas 🥹

5mo ago

sy pun makan pedas. habis2 xde pedas, sambal belacan pun jadilah.

semua tak makan kecuali daging burger 🥹🥹🥹🥹

bukan mmg kena makan hati ayam ke sbb bagus utk naikkan hb?😅

sekali je makan sushi melayu Yang tak mentah sangat

baru td masak spageti buh bebola daging. 😅