Anda cenderung makan makanan apa sewaktu hamil?

Voice your Opinion
Pedas
Manis
Masin
Pahit
Masam

2023 respon

20 Balas

masa trimester pertama mengandung boleh kata hampir setiap hari mimpi makan nasi lemak. bangun2 mengidam. bila dah dapat tunai hajat beberapa kali tak mimpi n tak mengidam dah. bila dah lama tak makan kadang2 mimpi lagi makan nasi lemak 😅 cuma alhamdulillah time pregnant ni so far semua boleh telan.

Saya dari segi pemakanan alhamdulillah xde masalah .. semua tetap sama dgn sblum prgnant .. cuma prgnant ni saya alahan dgn bau daun sup 🤧 lain2 semua okay .. cuma xboleh mkn bnyk , cepat lapar & cepat kenyang.. lbh2 lagi dah masuk 26w .. asyik nak mengunyah je keje 🤭😬

2y ago

msa pregnant ni, smua mknn yg sblm pregnant suka smua tk bole mkn,yg sedap mkn roti je skrg

Alhamdulillah, sepanjang kehamilan sya tiada alahan & mengidam yg pelik², ikut makan macam org x mengandung. tapi sya jaga juga takut ada masalah. dari awal hingga skrg HB, tekan darah semua cantik. Alhamdulillah.

sbelom pregnant xsuka mkn/minum manis or coklat2 ni..tp bile pregnant, bende2 tu la yg sedap kt tekak😅

2y ago

Sama laa kita 😂

suka pedas n masam ...masa anak first suka makan masin2 ..masam2 xboleh masuk terus ,makan masam sikit terus rasa mabuk smua ada

ngandung yg sekarang ni biasa2 je nk kena ade pedas ckit masam ckit...manis memang xleh masuk tekak😅😅

masa alahan suka makan yang masam. bila alahan ok, mkn je semua

yg pedas je blh telan....yg lain still xlalu mkn...wlupun dh 6bln usia kandungan

sblm pregnant suka benda masin masin, dah pregnant ni nak benda manisssss je

pedas , masin & masam 🤣 anak first dulu manis always❤️