Makanan bayi 8 bulan yang mana si kecil paling suka?
Voice your Opinion
Nasi Ayam
Mash Potato
Pudding/Jelly
Lain lain (komen di bawah)

4411 respon

72 Balas

better bubur ikan blis yg hancur n better kita masak sendiri ..kalau pilih mash potato utk bg bayi 8 bulan x bgus rsenye... sbb dlm mash potato tu kita tak tahu apa bahan yang dia gunakan.. such as kfc.. mybe dia letak perasa or pewarna... mmg x sesuai utk bg bayi 8 bulan.. kalau mkn 2 or 3 kali sbulan tu ok..jgn hari2... not good for baby..

nasi ayam nasi goreng pasta cabonara macoroni sup buat versi baby. mmg favourite anak². tmbh cfs selera makan.

Suka nasi biasa & dilenyekkan & tabur bilis goreng yg diblender halus. Bukan nasi bubur yg dimasak

Anak saya time 8 bulan saya bagi nasi + sayur dijadikan bubur puri je dia suka sangat

Ank sy suka yg keras2 mcm keropok... Benda lembik2..sesuap 2 dy tolak..😭😭

5y ago

To make things clear..not that junk food..sy xpna bg pon..sy bg keropok ikan je

Time anak pertama tiada siapa ajar .. sendiri2 sja so tak tau😓

Bubur nasi campur sayur n ayam/daging

nasi sup ayam, nasi tom yam versi baby, pasta sup

Ank umur ni suka bubur nasi n puri buah n sayur

Mash potato lembut dan senang utk anak telan...