Adakah anda pernah makan madu semasa mengandung?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

37502 respon

75 Balas

dari sebelum mengandung sampai dah mengandung still makan, 2sudu makan setiap hari bancuh air sejuk atau makan macam tu ja, alhamdulillah. punca makan sebb tahun lepas kena c19 stage 5 ada masalah jantung n paru² nak telan ubat hari² tak larat, amik madu sbb madu ni anti radang dan banyak khasiat lain. alhamdulillah semua bebas. setiap hari amalkan jaga pengambilan gula, result: berat bdan turun, tekanan darah normal, masalah radang jantung hilang, badan jd kuat, xda gdm dan paling ketara ttc hampir 7 tahun, alhamdulillah asbab madu now di rezekikan pregnant. tapi semua yg berlaku dengan izin yg maha esa. cuba minta konsultasi dr dulu. so far dr yg merawat sy kata bole konsume cuma jgn berlebihan. apa² makanan pun bole amalkan tapi berpada². cari yg ori, macam saya makan madu tualang, madu quad. bnyak khasiat madu ni utk ibu dan baby dalam perut. jika xada masalah apa² cuba konsultasi dulu dgn dr then cuba amalkan. rasakan kebaikannya pada badan 🥰

pastikan madu kita btl2 asli ye.dan jgn ambik kuantiti byk..ambik madu asli stgh sudu kecil..habbatudsauda secubit..ngap mnum air suam..certain org cmpur terus dlm air suam.. wlau ambik iberet tp xde sembelit klo ambik madu+habbatussauda.hb pun ok je maintain

2y ago

terigin mkan buah sempedak🤔

pernah tp bl start bleeding blk trs stop mkn madu. Makan madu sbb batuk.. la ni kena tahan je lh batuk.. xberani nak mkn apa², sbb keadaan ms ngandung kali ni tak mengizinkan. Apapun enjoy je journey pregnant kali ni sbb ttc 13thn.

prnh kandungan dulu tp campur air..Sbb antibodi sy rendah bila mengandung jd senang kne selsema dan batuk...X dpt nak ambil ubt batuk guna madu dan lemon..Batuk hilang dgn cpt.

Doc saya suruh avoid madu atau habbatussauda dulu sbb saya ada mkn duphaston utk progesterone. Madu and habbatussauda akan buat suhu dlm badan kita naik. Takut berlawan dgn ubat katanya.

2y ago

Sy mkn 2 capsule dr start trimister 2. Yg baraka tu sis

tak pernah selama mengandung sebab madu asli dah habis,susah nak cari yg asli selalu org jual ada campuran.klau di kampung ada yg asli tapi sejak pkp tak boleh balik kampung 😭

3y ago

saya ada jual madu kelulut dan tualang . madu hantar test lab di unipeq genom ukm . 100% asli kak . berminat boleh wsp saya 019 303 3988

Honey, good for me good for my baby. Cegah jaundice lepas baby lahir 😉

2y ago

cara makan madu mcm mana sis? boleh share?

every day mkn madu dri sebelum Preggy smpai sekarang tgh Preggy. alhamdulillah bdan X lembik Dan cergas . Dan mmbntu Hb Naik .sbb Sya ambik iberet

tak. baru perasan sepanjang tempoh mengandung ni tak teringin sikit pun nak makan madu. padahal sebelum ni selalu cari madu

pernah.. masa kena covid bulan 9 hari tu.. hari2 minum honey lemon tapi sikit je lah kuantiti madu dengan lemon tu campur dengan air suam