Tolong 😭 Nak tahu cara-cara berpantang sendiri

Mak mentua saya tiba-tiba suruh cancel CL. Saya dah book CL sejak mengandung 5 bulan lagi haha Ni esok lusa dah nak beranak tiba-tiba dia suruh cancel 🤧💆🏻 Dia tak berapa percaya sangat orang luar 🫠🫠 Dia surirumah tapi dia ada kedai sendiri so most of the time dia banyak jaga kedai.. saya tak pasti macam mana dia nak jaga saya 😅 Mak sendiri ada tapi saya tak tergamak nak susahkan mak saya sebab dia pun dah bertongkat.. tak berapa larat menjaga.. sebab tu la saya upah CL selama 21 hari, at the same time husband boleh belajar sikit.. Jadi ada tak ibu-ibu yang berpantang sendiri? Macam mana nak pantang sendiri? 😣 Kena beli apa? Kena buat apa 😞😞 Kesian suami saya dia pulak stress kena bebel dengan mak dia 😅😅

49 Balas

sy berpantang sendiri dari zaman anak sulung dan no 2. Yg penting ada org yg sudi jaga kita x apalah tanpa CL pun. Sy bertuah sbb ibu dan suami sy sudi jaga, masakkan bubur utk sy, basuhkan pakaian, sapu lantai, dan sama2 bantu uruskan anak. Tp kalau stakat bertungku sy buat sendiri je. Tiru je tutorial kat youtube. bertangkas x buat sbb sy bersalin czer. bengkung pulak bli jenis modern pakai sendiri. Ramping jugak. Berurut xde. Just kalau lenguh sy mintak jela husband urutkan. Alhamdulillah sihat dan gembira je sampai habis pantang

2d ago

Sama. Saya pun bersalin czer. Suami jaga.. selama saya cuti bersalin dia belikan atau masakkan makanan pantang.. mujur la suami nak jaga juga..