susah tidur

hi.. macamana nak buat baby tidur lena..baby saya 7 bulan...siang tidur sekejap sekejap dalam setengah jam bangun dh....malam pula menangis bila ditidurkan walaupun sudah mengantuk sangat..this happened almost everyday....?

susah tidur
227 Balas

Sy bedung anak saya…guna bedung yg instant tu…lpas tu susukan dia sama ada guna botol susu atau pun saya susukan dan tepuk2.. InsyaAllah lena…

Boleh cuba Tasneem Natural sleep Balm, sya pakai kat anak sya berkesan,cepat ja dia tidur dri selalunya , kalau nak boleh pm sya

4y ago

Sapu dkt nadi , belakang telinga, tgh belakang dan tapak kaki puan, Kalau sapu kat perut tu Trub punya utk perut Setiap balm ada tempat dan fungsi tersendiri

Cuba mandikan air suam bila petang, rasa nya boleh membantu baby tidur dengan lena kalau malam.. saya pernah terbaca kat google..

anak saya pun mengalami masalah yg sama...sy bagi dia mkn kenyang2 dlm jam 8 malam.. baru mula 2 hari ni.. mcm ada lama sikit nyenyak dia tu..

Hai, kenapa ye baby nangis bila ditinggalkan sekejap. Baby nak kita ada dengan dia. Nangis dia mcm kena pukul. Itu normal ke perangai baby.

Bby sya 4 bln tidur awal kol 6/7 macam tu bangun 2 jam skli minum susu dan sambong tidur lagi samapi la ke pagi kol 7 baru dia bangun heheh

anak saya siang mmg jarg tidur kaau tidur sat je 5-6 minit .kalau malam tepat pukul 9-10 saya bawk tidur tutp lampu kalau bngun nk susu je

Sy sebelum tidokan bagi susu pastu bagi dia main smpai nampak mcm dah ngantuk sgt. Tepuk sikit terus tido..kena banyak bersabar sikt..

anak almost 7bln jugak. mmg mcm tu kot. stgh jam tdo dh bgn. kdg2 sejam. kalau nasib baik sikit 2jam. entahla. maybe mmg gaya dia kot

Baby sy sebaya, mmg tido dlm 30min setiap kali tido jugak.. Mlm dia tido elok.. Dari kul 12 sampai pagi..alhamdulillah