susah tidur

hi.. macamana nak buat baby tidur lena..baby saya 7 bulan...siang tidur sekejap sekejap dalam setengah jam bangun dh....malam pula menangis bila ditidurkan walaupun sudah mengantuk sangat..this happened almost everyday....?

susah tidur
227 Balas

sy sbelum tido kan baby..mandikan dia..tukarkan baju dia..bagi dia minum susu..lepas tu pastikan bilik dlm keadaan gelap..

Baby sy mcm ni jgk, da buat mcm mcm, last last sy accept jelah 😂 sbb every month mmg lain lain perangai, now 9 bulan da ok mlm tdo lama

5y ago

Mmg stiap bln ada je kn

Same here, tp sy tetap cuba sb baby umur nie lbh bnyk meneroka n bljr melalui alam sekeliling kn..so, mmg payah la skit hehe

sy baby sy alhamdulillah.pkul 8.30 mlm dah ajak tdo.pkul 6 lebih kne kejutkan sbb nak g hantar umah pengasuh bla hari bekerja

Sme lh ank sye skrg... Msuk je 7 bulan trus susah tdo mlm.. Siang tdo kejap2.. Tpi skrg sye pakai YL lavender so lena die tdo

Sis cuba try pakaikan sleeping beg.. baby sy dulu ssh nak tdr alhamdulillah lepas ajar pkai sleeping beg lebih lena dia tdr

Sama ngn baby saya .. siang tido pun kejap je .. mlm kol 2-3pagi bru tido tu pun tgu dia penat bmain nnt dia tido sndiri

Sis try islamic audio device ada bunyi white noise dan mcm2 button function sbg penenang baby. Boleh beli dgn saya, saya jual .

4y ago

Sy guna islamic Audio Device MommyHana..mmg baby tdur lena

jikalau saya..saya biarkan saja dia puas bermain dahulu.. sehinggalah dia benar-benar rasa mengantuk..😅😅😅😅

Hi ibu bagi anak makan kenyang2 dan susu yg cukup. Jgn lupa Urut kan badan baby. Insahallah anak tidur dengan lena.