susah tidur

hi.. macamana nak buat baby tidur lena..baby saya 7 bulan...siang tidur sekejap sekejap dalam setengah jam bangun dh....malam pula menangis bila ditidurkan walaupun sudah mengantuk sangat..this happened almost everyday....?

susah tidur
227 Balas

Selalu masuk angin tu... Sbb sblm ni sy pun kena jg oleh anak... Kadang bertebiat smpai sendiri panik... Ngis2 pdhal mata dah nak ttp dan ngantuk sgt... Dan kena pujuk lah supaya redha baby tu...

boleh cuba tutup lampu bg malap, baca cerita apa apa dekat dia , sapu bedak di muka dan badan bg wangi, bg dia selesa , pastu tukar pampers , saya selalu buat mcm tu , tak tahu la lain anak mcm mana

Mungkin dia x selesa dgn pakaian , dan perut x rasa kenyang tu yg balik² nangis...pastu mom ambil baju bapa dia ke atau baju kita sndri letak dgn dia...sbb tinggalkan dia seolah2 dia rasa tkt....

anak sy pon sama siang tidur skjp2 . tapi malam dia tidur lena . kalau macam sblom nak tidurkan anak sy akan letak minyak dkat perut , dada , belakang badan dia and betis . then urut urut sikit .

ya samalah anak gitu juga. kuat main. usia 7bulan 4 hari. bila malam nk tidur je mesti merengek dan nangis. mungkin itu normal pada bayi seusia mcm tu. setiap anak ragamnya lain2. bertabahlah sis

hi momy.. baby sy 6bulan, pukul 8@9 pm dh tidur, tapi msti akan terbangun n tak nak tidur2 lagi.. kdg2 pukul 1@2 am baru tidur lagi.. almost everyday mcm ni jee 😥risau plak jadual tidur lambat mcm ne

4y ago

sama la kita sis..pitam mak dibuatnya.

Time ptg jgn bg die tdo... Bawak die main smpai pnat...dlm kul 8.30pm ke kul 9 ke bleh bawak die golek2 dlm bilik... Lampu bg malap... Ke bukak2 lagu nk tdo ke... Tukar pampers sapu2 myk

ank sya alhamdulilah senang tdo siang mlm.. just make sure ibu2 x terlepas waktu tido.. set bedtime baby.. train awl2 insyallah nnty baby senang tdo.. sbb dah jadi habit tdo waktu sekian2….

4y ago

Mcm ank sy.. Siang sy ajar 2jam skali tido.. Malam lepas maghrib tido.. Pa esok kul 6 bru bngn.. 😉

samalaahh.. bayi saya msa 6 bln mcm ni jgk..ptg2 saya bawak jalan sekeliling rumh. biar dy kna chya mtahari. lpastu biarkn dy main smpai pnt.. dh btul2 ngantok bru dy tido lena smpai ke pg

anak saya masak 4-5 bulan ok.tidur malam lena .sejak 7 bulan ni suka berjaga malam ..nangis2 menggeliat ..pusing kiri kanan tak tenang tidonye ..sampai saya beli sleepy mist tasneem la ..