susah tidur

hi.. macamana nak buat baby tidur lena..baby saya 7 bulan...siang tidur sekejap sekejap dalam setengah jam bangun dh....malam pula menangis bila ditidurkan walaupun sudah mengantuk sangat..this happened almost everyday....?

susah tidur
227 Balas

pasang white noise gelapkan tempat tidur jangan terlalu sejuk atau terlalu panas tempat tidurnya pastikan tempat tidur selesa sapu minyak perut sebelum tidur buai kan la kalau ada buai

ank sy 7 bulan gkk..dlu dy trlalu lma n kerap tdo siang..so susah nk tdokn dy wktu mlm..skrg sy akn kurgkn dy tdo pd wktu siang..cm ptg dh pkul 6cmtu..mmg xbg tdo smpai lh lpas isyak

betul tu ..ini perkara yg sama sy lakukan baby akn tidur Lena hingga subuh esok nya. hnya bangun untuk menyusu saja..pukul 12 mlm &3 .00 pg..tu pun bunyi suara aje. mata tetap pejam

Anak sy pulak . dari lahir sampai umur 7bulan tak tido malam . siang bukan main lena dia tido . bila tak bagi tido dia mengamok . kalau malam bercinta laa nak suruh dia tido 🫠

Sama baby sy pun 7 bulan siang tido kejap2 malam alhamdulillah ok.. . tpi bila mlm tido ,lepas nyusu je mesti gigit tngan sy wlaupun giginye tkde tpi sakit jgk rasanye... hehehe

sama dengan ank saya..siang tido sekejap2..tak sempat nk rehat..tp tido kerap..mlm pulak...susah nk tido..nak tido je menangis😭 tp bila dh tido memang akan tido sampai pagi..

Sama! Anak susah tido.. kejap2 je tido siang. Nak buat kerja rumah pun susah. Jadi letak je dia dalam baby cot smbl dgr dia meraung2 minta dukung. Baru boleh buat kerja rumah.

sis try follow tips dekat baby laguage kt fb , ad class jugak cara nk handle tdr bby♥️ sy dri anak newborn and now 7'months follow tips dkt situ and bby sy tdr mlm on time

Try cari bouncher. Takpon siang tu kalau tido skjp kne pksa tido bila dh bjga dlm sejam mcm tu. Nangis sbb dh overtired. Mlm tido kerap bngun atau bngun untuk menyusu je?

Anak saya pun mcmtu. Siang tidur skejap malam plk walau dh mgntuk tp ssh nk tidur asyik nk main ja. Sy biar ja dia main smpai letih. Nt dia akn lena sndiri